Vzeli so nam največji teniški turnir v Sloveniji!

14.09.2010

Ženski teniški WTA turnir v Portorožu bo imel kot zadnjo zmagovalko vpisano Rusinjo Ano Čakvetadze, saj so zaradi omejenih kapacitet na odboru direktorjev združenja poklicnih teniških igralk slovenski turnir preselili v azerbajdžanski Baku.

To so sklenili na svoji zadnji seji pred odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku.

Na današnji novinarski konferenci so prireditelji povedali, da je glavni razlog prav premajhna kapaciteta stadiona v Portorožu. Predstavniki WTA združenja so že lani napisali, da osrednje igrišče ne izpolnjuje minimalnih zahtev glede prostora, saj morajo na turnirjih serije International imeti ti najmanj 2,500 sedežev.

Rusinja Ana Čakvetadze bo ostala zapisana kot zadnja zmagovalka portoroškega WTA turnirja

 

Organizatorji turnirja Banka Koper Slovenia Open so na drugi strani ocenili, da položaj slovenskega gospodarstva trenutno ne omogoča investicij, ki bi bile potrebne za razširitev kapacitete in nadaljnjo organizacijo največjega teniškega dogodka v Sloveniji.

Po posvetu so prireditilji tako vrnili licenco, turnir, ki je v tem terminu sedaj šest let potekal v mestu rož, pa se tako seli v glavno mesto Azerbajdžana - Baku. No, morda pa bodo tam imele slovenske tenisačice več sreče, saj jim na domačem turnirju ni uspelo osvojiti lovorike.

 

pripravil: L.S.

foto: Marko Sivec

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete